Κατηγορίες
Νέες Καταχωρίσεις Περισσότερα
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

2014.Φράγμα Πηνειού: Αυτόματα Φίλτρα ABF της AMIAD

Φίλτρα AMIAD τύπου ABF , συνολικής αξίας 450.000€ προμήθευσε η Χ.ΓΚΕΡΠΙΝΗΣ ΑΒΕ…

Περισσότερα

2016. Μελέτες Άρδευσης Συμμαχικών Νεκροταφείων Σούδας και Μίκρας

Περισσότερα

2014.Μαρίνα Φλοίσβου: Επέκταση Συστήματος Κενού

Η Μαρίνα Φλοίσβου, το κόσμημα της παραλιακής Λεωφόρου, στο Παλαιό Φάληρο, κατα…

Περισσότερα

SAVA: Μπαλόνια Αποχέτευσης » Επιλέγοντας το κατάλληλο μπαλόνι

Οι σειρές Μπαλονιών της SAVA για εφαρμογή σε μεγάλα δίκτυα, Δημόσια ή Βιομηχανικά, περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλλία προϊόντων για χρήση με βάση την εφαρμογή, τις διαμέτρους των αγωγών και τους οικονομικούς πόρους. Στους παρακάτω Καταλόγους/Τιμοκαταλόγους δίδονται συνοπτική περιγραφή, λεπτομερή Τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές των μπαλονιών 

 

Ελληνικοί Κατάλογοι / Τιμοκατάλογοι Μπαλονιών SAVA

Εδώ θα βρείτε αναλυτικούς Καταλόγους και Τιμοκαταλόγους με όλα τα Προϊόντα της SAVA

Επιλέγοντας το κατάλληλο μπαλόνι για την εφαρμογή σας

Αν απαιτείται, επισκεφθείτε την ειδική σελίδα που αφορά τον   Έλεγχο Στεγανότητας,  με νερό ή αέρα. Χρειάζεσθε μπαλόνια με και χωρίς παρακαμπτήρια διάταξη (by-pass).

Βεβαιωθείτε οτι τα μπαλόνια δεν προορίζονται για χρήση σε αγωγούς με πετρελαιοειδή. Επιλέγξτε τα κατάλληλα μπαλόνια (Oil-Resistant Plugs) για τέτοιυς αγωγούς. Τα συνήθη μπαλόνια μπορύν να καταστραφούν σε λίγες μόνον ώρες, αν έλθουν σε επαφή με πετρελαιοειδή κατάλοιπα.  Για μπαλόνια που εφαρμόζονται στην Βιομηχανία Πετρελαιοειδών, βρείτε καταλόγους και τιμές στις κατηγορίες  Κυλινδρικά Μπαλόνια, Μπαλόνια Υδραυλικού, Κωνικά Μπαλόνια Τα ανθεκτικά σε Πετρελαιοειδή Μπαλόνια εμφανίζονται με πορτοκαλί χρώμα στους Καταλόγους μας. Διαβάστε εδώ για τα χημικά προϊόντα στα οποία είναι ανθεκτικά τα μπαλόνια της SAVA

Οι Κατάλογοι σας δίδουν τις ακριβείς διαστάσεις των μη διογκωμένων μπαλονιών, την μέγιστη πίεση δίογκωσης (για την οποία χρησιμοποείτε την αντίστοιχη μονάδα ελέγχου της SAVA), το μέγεθος του by-pass και άλλα χρήσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε μονάδας.

Για κάθε κατηγορία μπαλονιών επιλέγξτε τα κατάλληλα Παρελκόμενα (διάμετρος και μήκος τερματισμένου σωλήνα διόγκωσης, μονάδα ελέγχου κτλ)

Το κόστος των μπαλονιών σχετίζεται και με το εύρος διαμέτρων που εξυπηρετούν. Τα Κωνικά μπαλόνια π.χ έχουν πολύ μεγάλο εύρος αλλά η τιμή τους είναι υψηλότερη. Επιλέξτε ανάλογα με την εφαρμογή σας και την διαχείρηση παγίων που έχετε σχεδιάσει.

Όταν επιλέγετε μπαλόνι θα πρέπει να βεβαιώνεσθε οτι επιλέγετε το κατάλληλο μπαλόνι για την μέγιστη εσωτερική διάμετρο αγωγού που ενδιαφέρεσθε. Κάθε μεμονωμένο μπαλόνι μπορεί να καλύψει ένα σχετικά μεγάλο εύρος διαμέτρων (Multisize) (π.χ 200-400mm) . Οι διάμετροι αυτοί είναι οι εσωτερικές διάμετροι των αγωγών (όπως συμβαίνει σε μεταλλικούς αγωγούς, τσιμεντοσωλήνες κτλ), και όχι η ονομαστική, εξωτερική διάμετρος (με την οποία διακρίνονται τυπικά οι πλαστικοί αγωγοί PVC και HDPE). Αν η εσωτερική διάμετρος διαφεύγει ελαφρά πέραν των ορίων που επιτρέπει το μπαλόνι, συμβουλευθείτε μας! 

Όταν επιλέγετε μπαλόνι πρέπει να βεβαιώνετε οτι το μη διογκωμένο (''ξεφούσκωτο'') μπαλόνι μπορεί να περάσει από το κάλυμμα του φρεατίου (τυπικά 60-80cm)

Επιλέξτε, σύμφωνα με τον Κατάλογο, την κατάλληλη μονάδα ασφαλεία (Controller) και τον τερματισμένο σωληνίσκο διόγκωσης, για τα μπαλόνια που επιλέγετε.Ποτέ μην διογκώνετε μπαλόνια χωρίς διάταξη ασφαλείας, η οποία εκτονώνει την πλεονάζουσα πίεση όταν απαιτηθεί. 

Βεβαιωθείτε οτι η η ορατή διάμετρος του αγωγού στον πυθμένα του φρεατίου  επαρκεί για την εισαγωγή του μη διογκωμένου μπαλονιού, και οτι η εσωτερική επιφάνεια του σωλήνα είναι απαλλαγμένη από γρέζια και εγκοπές

 

Μέγιστη Επιτρεπτή Οπισθοπίεση Μπαλονιών (Back Pressure)

Σημαντικό Τεχνικό Χαρακτηριστικό των μπαλονιών είναι η ανεκτή οπισαθοπίεση (back pressure). Αφορά το μέγιστο ανεκτό ύψος στάθμης νερού (ή αέρα), πίσω απο το μπαλόνι. Αν η στάθμη νερού υπερβεί το επίπεδο αυτό υπάρχει κίνδυνος θραύσης ή εκτίναξης του αγωγού προς τα έξω. Η μέγιστη ανεκτή οπισθοπίεση δίεδεεται στους καταλόγους για όλους τους τύπους μπαλονιών, και σχετίζεται με την μέγιστη πίεση διόγκωσης.

 

Μπαλόνια Αποχέτευσης: Ασφάλεια / Νομικές συνέπειες

  1. Κατεβάστε και εφαρμόστε πιστά τις οδηγίες χρήσης και ασφάλειας των μπαλονιών.
  2. Η μη εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας έχει οδηγήσει σε απώλειες ζωών στο παρελθόν. Τα μπαλόνια εκρηγνυνται με ένα τρομακτικό θόρυβο, και μπορούν να εκτινάξουν το κάλυμμα του φρεατίου μακρυά, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Μην συμβιβάζεσθε σε θέματα ασφαλείας.
  3. Σύμφωνα με του κανονισμούς, έλεγχοι στεγανότητας με αέρα δεν επιτρέπονται με πιέσεις μεγαλύτερες των 6 bars.
  4. Τα μπαλόνια δεν επισκευάζονται (μόνον αντικατάσταση μερών επιτρέπεται) ! 
  5. Όλα τα μπαλόνια της SAVA ελέγχονται ένα προς ένα πριν την αποστολή τους σε πελάτες !!

 

 

SSL Certificates