Κατηγορίες
Νέες Καταχωρίσεις Περισσότερα
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

2014.Φράγμα Πηνειού: Αυτόματα Φίλτρα ABF της AMIAD

Φίλτρα AMIAD τύπου ABF , συνολικής αξίας 450.000€ προμήθευσε η Χ.ΓΚΕΡΠΙΝΗΣ ΑΒΕ…

Περισσότερα

2016. Μελέτες Άρδευσης Συμμαχικών Νεκροταφείων Σούδας και Μίκρας

Περισσότερα

2014.Μαρίνα Φλοίσβου: Επέκταση Συστήματος Κενού

Η Μαρίνα Φλοίσβου, το κόσμημα της παραλιακής Λεωφόρου, στο Παλαιό Φάληρο, κατα…

Περισσότερα

SANIKOM: Επισκευές χωρίς Εκσκαφές » Σημειακές Επισκευές Αποχετευτικών Δικτύων

Σημειακές Επισκευές Σωλήνων Αποχέτευσης χωρίς εκσκαφή

Η Μέθοδος  SSR σημειακών επισκευών των δικτύων αποχέτευσης επισκευάζει μήκη αγωγών από 50cm μέχρι 5m μέτρα, με διαμόρφωση ενός εσωτερικού σωλήνα από ύφασμα υαλοβάμβακα, διαποτισμένου με ρητίνη 2 συστατικών, στον υφιστάμενο αγωγό, στην περιοχή που έχει υποστεί βλάβη.

H μέθοδος είναι εφαρμόσιμη σε αγωγούς από 50mm μέχρι 1200mm, κυκλικούς ή σκουφοειδείς, και σε βλάβες σχετικά μικρού μήκους, όπως είναι οι ρωγμές, οι εισροές νερού, η διείσδυση ριζών και  οι ελαττωματικοί σύνδεσμοι

To επισκευασμένο τμήμα είναι τυπικά ικανό να φέρει όλα τα υπερκείμενα φορτία, και αποκαθιστά πλήρως το πρόβλημα και την ομαλή ροή.

Προϋποθέσεις

Για μία  αποτελεσματική επισκευή απαιτείται σχολαστικός καθαρισμός του δικτύου και απομάκρυνση προεξοχών, ριζών και άλλων εμποδίων , εφόσον απαιτείται, με κοπτικό ρομπότ ή κατάλληλο εργαλείο σε αποφρακτικό μηχάνημα . Μία εξωτερική Κάμερα εντοπίζει το ακριβές σημείο της βλάβης και στην συνέχεια επιβλέπει την εκτέλεση της εργασίας

Το πάχος του υφάσματος υαλοβάμβακα που πρέπει να εφαρμοσθεί εξαρτάται από τα υπερκείμενα φορτία (έδαφος, κυκλοφοριακό φορτίο και υπερκείμενη στάθμη νερού) και υπολογίζεται με βάση την Μέθοδο ASTM- F1216. Προσθέτοντας στρώσεις υφάσματος κατά τον διαποτισμό με την ρητίνη, αυξάνουμε την μηχανική αντοχή της επεισκευής

H εφαρμοζόμενη πυριτική [silicate] ρητίνη αποτελείται από 2 συστατικά (βασική ρητίνη και σκληρυντής).  Εφαρμόζεται σε ποσότητα 1,6lt ανά m2 επιφάνειας υφάσματος και είναι περιβαλλοντικά ασφαλής, άκαυστη και ανθεκτική στα περισσότερα χημικά και πετρελαιοειδή. Δεν επηρεάζεται από το νερό και τα λύματα. Η διακοπή της ροής των λυμάτων στον αγωγό κατά την εκτέλεση της εργασίας δεν είναι απαραίτητη, εφόσον χρησιμοποιούνται φορεία επισκευής με διάταξη παράκαμψης [by-pass], ειδικά σε διαμέτρους άνω των 150mm

Διαδικασία

Το ύφασμα υαλοβάμβακα παραδίδεται σε ρολά διαφόρων διαστάσεων, από όπου αποκόπτεται τμήμα καταλλήλων διαστάσεων, ανάλογα με την διάμετρο του αγωγού. Τα 2 συστατικά της ρητίνης αναμειγνύονται, αναδεύονται καλά και εφαρμόζονται ομοιόμορφα και ταχύτατα στο ύφασμα με την χρήση σπάτουλας  ύφασμα υαλοβάμβακα το οποίο έχει διαποτιστεί με ρητίνη πυριτικής βάσης. Στην συνέχεια το διαποτισμένο ύφασμα περιτυλίγεται στο φορείο επισκευής [packer].

Το φορείο, το οποίο  φέρει τρείς περιμετρικές ρόδες και διάταξη παράκαμψης της ροής, προωθείται ξεφούσκωτο μέχρι το ελαττωματικό σημείο με την βοήθεια ράβδων ώθησης, διαδοχικά συνδεόμενων,  μήκους 1,5-3,0 μέτρων. Ένας αεροσυμπιεστής εφαρμόζει πεπιεσμένο αέρα στις ράβδους και  διογκώνει το φορείο σε πίεση 0.5-2.0 bars, ώστε το ύφασμα να εφάπτεται με τον αγωγό.

Η ρητίνη ωριμάζει μετά από διάστημα 0,5-2 ωρών, ανάλογα με την επιλεγόμενο τύπο και την θερμοκρασία του περιβάλλοντος , οπότε το φορείο αποσυμπιέζεται και αποσύρεται, έχοντας διαμορφώσει ένα ισχυρό τμήμα σωλήνα μέσα στον υφιστάμενο σωλήνα.

Μήκος Επισκευής

Στις ελαττωματικές συνδέσεις το μήκος της αποκατάστασης είναι 50-100cm. Σε άλλες βλάβες το μήκος αποφασίζεται ανάλογα με την φύση του προβλήματος και μπορεί να φθάσει μέχρι τα 5m, με την χρήση κατάλληλων φορείων επισκευής.

 

 

SSL Certificates