Κατηγορίες
Νέες Καταχωρίσεις Περισσότερα
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

2014.Φράγμα Πηνειού: Αυτόματα Φίλτρα ABF της AMIAD

Φίλτρα AMIAD τύπου ABF , συνολικής αξίας 450.000€ προμήθευσε η Χ.ΓΚΕΡΠΙΝΗΣ ΑΒΕ…

Περισσότερα

2016. Μελέτες Άρδευσης Συμμαχικών Νεκροταφείων Σούδας και Μίκρας

Περισσότερα

2014.Μαρίνα Φλοίσβου: Επέκταση Συστήματος Κενού

Η Μαρίνα Φλοίσβου, το κόσμημα της παραλιακής Λεωφόρου, στο Παλαιό Φάληρο, κατα…

Περισσότερα

IBAK: Βιντεοσκόπηση » Προϊόντα IBAK » Κάμερες » Κάμερα IBAK Orpheus 2/3, 2/3 HD, Lite

Περιγραφή

Κάμερα IBAK Orpheus 2/3, 2/3 HD, Lite
Κάμερα IBAK Orpheus 2/3, 2/3 HD, Lite

Οι κάμερες ORPHEUS αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο για τις επιθεωρήσεις δικτύων αποχέτευσης σε αγωγούς διαμέτρων από DN150 και άνω. Με την υψηλή ανάλυση, τον πολύ καλό φωτισμό που παρέχουν και τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά τους τις καθιστούν ένα δυναμικό εργαλείο για την αξιολόγηση της κατάστασης των αγωγών.

 

ORPHEUS 2 ORPHEUS 2 HD ORPHEUS Lite

 

Κάμερα ΙΒΑΚ Orpheus 2 και 3

Η κάμερα IBAK ORPHEUS 2 είναι διαθέσιμη από το 2016. Σε σύγκριση με το παλίοτερο μοντέλο , εντυπωσιάζει κυρίως με την υψηλότερη ανάλυση, την υψηλή ευαισθησία στο φως και τον πολύ καλό φωτισμό της που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάγκη για πρόσθετο φωτισμό στις μεγάλες διαμέτρους σωλήνων.

Ο φωτισμός παρέχεται από 12 LED ισχύος, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν σε ομάδες. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένο φωτισμό διακένων αρμού και φωτισμό θερμοκρασίας. Αυτό αποτρέπει την υπερθέρμανση της κάμερας στη μέγιστη ένταση του φωτός.

Η ORPHEUS 3 διατίθεται από το τέλος του 2017 και προσφέρεται επίσης με αντιεκρηκτική προστασία. Η κάμερα μπορεί να λειτουργήσει σε σωλήνες DN 150 έως DN 2000 και ως εκ τούτου είναι ευπροσάρμοστη σε κάθε λειτουργία. Συνδυάζει τις αποδεδειγμένες λειτουργίες του ORPHEUS όπως την πλήρη δυνατότητα περιστροφής της κεφαλής της κάμερας και την αυτόματη πανοραμική λειτουργία για την επιθεώρηση των συνδέσεων στους σωλήνες.

Επιπλέον διαθέτει οπτικό ζουμ 10x και ενσωματωμένο σύστημα μέτρησης με δύο λέιζερ. Η λειτουργία μέτρησης παραμόρφωσης LaserScan καθιστά δυνατή την ανάλυση της παραμόρφωσης σε όλο το μήκος του τμήματος αποχέτευσης. Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται μέσω δύο σημείων λέιζερ, τα οποία προσδιορίζουν την απόσταση μεταξύ της κατακόρυφα ευθυγραμμισμένης κάμερας και του εσωτερικού τοιχώματος του σωλήνα και προσδιορίζουν έτσι την μηκοτομή του σωλήνα.

Η πλήρης μηκοτομή του τμήματος αποχέτευσης καταγράφεται ενώ το σύστημα επιστρέφει πίσω μέσω του σωλήνα και με την κάμερα να περιστρέφεται. Αυτό δημιουργεί μια σπείρα σημείων μέτρησης με λέιζερ που αναλύονται από το λογισμικό και παρουσιάζονται τόσο σε γραφική μορφή όσο και ως αναφορά.

 

Κάμερα ΙΒΑΚ Orpheus 2 και 3 HD

Οι IBAK ORPHEUS 2 και 3 HD είναι κάμερες υψηλής ευκρίνειας με περιστροφή για το σύστημα ελέγχου αποχέτευσης σε Full HD.

Η IBAK είναι πρωτοπόρος αυτής της τεχνολογίας στην αγορά και παρέχει ένα σύστημα με το οποίο μπορούν να δημιουργηθούν, να μεταδοθούν, να προβληθούν, να υποβληθούν σε επεξεργασία και να αρχειοθετηθούν βίντεο σε ποιότητα Full HD. Οι κάμερες ORPHEUS 2 και 3 HD είναι εξοπλισμένες με έναν αισθητήρα εικόνας σε πλήρη ανάλυση HD (1920 x 1080 = 2.08 εκατομμύρια pixels) που έχει περίπου 5 φορές περισσότερα pixel από έναν συμβατικό αισθητήρα PAL.

Η μετάδοση εικόνας είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακή, από τη δημιουργία της εικόνας στην κεφαλή της κάμερας έως την εμφάνιση και την αποθήκευση στην μονάδα ελέγχου. Έτσι, η εικόνα που παράγεται είναι ασυναγώνιστης ποιότητας όσον αφορά την ανάλυση και την πιστότητα χρώματος. Η ανάλυση Full HD των ORPHEUS 2 και 3 HD μεταδίδεται μέσω οπτικών ινών και συμπιέζεται ιδιαίτερα αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας το πρότυπο H.264.

Με την κατακόρυφη ανάλυση εικόνας των 1080 pixel, οι  ORPHEUS 2 και 3 HD πληρούν τις απαιτήσεις του φυλλαδίου συμβούλου DWA M149-5 για την επιθεώρηση σωλήνων μεγάλης διαμέτρου (π.χ. απαιτούμενη κατακόρυφη ανάλυση τουλάχιστον 1000 pixel για σωλήνες DN 1000). Εκτός από την παραγωγή ψηφιακής εικόνας υψηλής ανάλυσης, οι ORPHEUS 2 και 3 HD έχουν όλες τις σημαντικές λειτουργίες μιας συμβατικής πανοραμικής κάμερας, όπως ένα οπτικό ζουμ 10x, αυτόματη εικόνα και εύκολο χειρισμό για επιθεωρήσεις στο αποχετευτικά δίκτυα.

Η ORPHEUS 3 HD προσφέρεται με αντιεκρηκτική προστασία. Όλα τα δεδομένα εμφανίζονται και επεξεργάζονται στο λογισμικό IKAS.

Κάμερα ΙΒΑΚ Orpheus Lite

Η νέα ORPHEUS Lite είναι η μοναδική κάμερα κεκλιμένης κεφαλής της IBAK και μπορεί να λειτουργήσει σε σωλήνες DN 150 και άνω. Διαθέτει τις δοκιμασμένες λειτουργίες της ORPHEUS, όπως η πλήρης δυνατότητα περιστροφής της κεφαλής της κάμερας και η αυτόματη πανοραμική λειτουργία για την επιθεώρηση των συνδέσεων.

Επιπλέον, διαθέτει οπτικό ζουμ 10x, ψηφιακό ζουμ 16x και laser για μέτρησεις διαμέτρων. Η κάμερα εντυπωσιάζει με την υψηλή της ανάλυση και την υψηλή ευαισθησία στο φως. Ως αποτέλεσμα, είναι ιδανικό για την παροχή υψηλής ποιότητας εικόνας και καλύτερων δυνατών επιθεωρήσεων.

Η ORPHEUS Lite διαθέτει πολύ καλό φωτισμό, ώστε να μην απαιτείται επιπλέον φωτισμός ακόμα και σε σωλήνες μεγάλης διαμέτρου. Ο φωτισμός παρέχεται από 8 LEDs που μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν με ευελιξία. Επιπλέον, η κάμερα είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένο φωτισμό διακένων αρμού και φωτισμό ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Αυτό αποτρέπει την υπερθέρμανση της μηχανής στη μέγιστη ένταση του φωτός.

Η ORPHEUS Lite είναι συμβατή με όλα τα συστήματα IBAK που χρησιμοποιούνται συνήθως και αποτελεί ιδανική κάμερα για χρήση με το νέο σύστημα MainLite. Λόγω της κεφαλής κλίσης αυτής της κάμερας είναι ιδιαίτερα κατάλληλη σε δίκτυα όπου οι πλευρικές συνδέσεις είναι σε κατακόρυφη γωνία στον κεντρικό.

Οι έλεγχοι γίνονται γρήγορα με την ORPHEUS Lite. Εάν απαιτείται επιπλέον λειτουργία LaserScan ή αντιεκρηκτική προστασία, οι  ORPHEUS 2 και 3 είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για το σύστημα των επιθεωρήσεων.

 

Προδιαγραφές Κάμερας Orpheus

  ORPHEUS 2/3 ORPHEUS 2/3 HD ORPHEUS Lite
Ταξινόμηση Προϊόοντος Πανοραμική, Έγχρωμη Κάμερα CCTV Kάμερα κεκλιμένης κεφαλής 
Εύρος Λειτουργίας Σε αγωγό DN 150  και άνω
Διαστάσεις Ø 110 mm / μήκος 160mm Ø 110 mm / μήκος170mm (2 HD) 186mm (3 HD) Ø 96 mm / μήκος 160 mm
Βάρος περίπου. 1.6 kg (2) / περίπου.1,85 kg (3) περίπου. 1.6 kg (2 HD) / περίπου  2,17 (3 HD) περίπου 1.6 kg
Λειτουργία ώθησης Όχι
Λειοτυργία σε φορείο Ναι
Κατακόρυφη εικόνα Ναι
Zoom 10x οπτικά 12x ψηφιακά 10x οπτικά 16x ψηφιακά
F (διάφραγμα) 1:1,8 έως 1:2,9 1:1,8 έως 1:3,4
f (εστιακό μήκoς) (mm) 4.2 'εως 42 3.3 έως 33
Φωτισμός 10+2 υψηλής ισχύος LEDs, (2x για φωτισμό συνδέσεων) με δυνατότητα αλλαγής,  ελέγχου θερμοκρασίας 8 Power LEDs
Ευαισθησία στο φώς(lux) 1.0 lux (F 1.8, 1/50 s) 0.5 lux (F 1.8, 1/50 s) 0,5 lux (F 1.8, 1/30 s)
Προστασία IP 68
Για θερμοκρασίες περιβάλλοντος C - +40°C (λειτουργία); -30°C - +70°C(αποθήκευση)
Πίεση δοκιμής 1,0 bar
Παρακολούθηση Πίεσης 2 ενσωματωμένοι αισθητήρες πίεσης (LCD δείκτης και ακουστικό alarm στην Κονσόλα)
Λειτουργία διαφράγματος Σταθερό διάφραγμα, αυτόματο ηλεκτρονικό διάφραγμα Χειροκίνητο, αυτόματο, λειτουργεί και με τηλεχειρισμό
Εύρος οριζ. μετατόπισης +/-120°
Γωνία επισκόπησης +/-150° ΝΑ ΝΑ
Εστίαση /εύρος χειροκίνητα 1 cm – ∞, λειτουργεί και με τηλεχειρισμό ΝΑ χειροκίνητα, αυτόματα 1 cm – ∞, λειτουργεί και με τηλεχειρισμό
Άνοιγμα φακού περίπου. 60° διαγωνίως ΝΑ ΝΑ
Γωνία περιστροφής Συνεχής ΝΑ ΝΑ
Αισθητήρας 1/2,5“ (2) / 1/4“ (3) ΝΑ 1/3“
TV standard NTSC ή PAL HD, Full HD NTSC ή PAL
Οριζόνται ανάλυση εικόνας 530  Γραμμές PAL / 2530  Γραμμές PAL Οριζόντια 1920, Κάθετα 1080 800  Γραμμές Οριζόντια
Σύστημα Laser Ναι 2 Laser, Λειτουργία LaserScan Ναι 2 Laser
Πομπός εντοπισμού Προαιρετικά
Αντιεκρηκτική προστασία Ναι(ORPHEUS 3) Ναι(ORPHEUS 3 HD) Όχι
3D GeoSense Προαιρετικά ΝΑ
Διόρθωση Προσανατολισμού Εικόνας e-Flip, κάιε 180° (προαιρετικά, με δυνατότητα εναλλαγής) Όχι

 

 
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>
SSL Certificates